Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisinspiratie: San Juan, Puerto Rico


Buitenleven & natuur
Stranden
Eten & drinken

Verschillende werelden komen samen in San Juan, de levendige hoofdstad van Puerto Rico, een bruisende smeltkroes van inheemse, Europese, Amerikaanse en Afro-Caribische culturen met talloze attracties voor alle soorten reizigers.

De tijd lijkt stil te staan in Viejo San Juan. Koloniale huizen in alle kleuren staan ​​langs de geplaveide straten die van het Plaza Colón naar de San Juan-poort slingeren. Deze poort dateert uit de 17e eeuw en was ooit de hoofdingang van de ommuurde stad. Langs de waterkant staan forten op torenhoge kliffen, met hun kanonnen nog steeds op de zee gericht. Net buiten de oude stad maakt de rotsachtige kust plaats voor het zachte zand van het strand van El Escambrón, een beschutte snorkel- en zwemplek.

Fort El Morro, Puerto Rico

Fort El Morro, Puerto Rico

De culturele fusie van San Juan komt het meest tot uiting in de lokale keuken. In het stadscentrum worden chique Europese restaurants afgewisseld met straatkraampjes en fastfoodrestaurants, terwijl lokale chef-koks zoals José Enrique de traditionele keuken naar nieuwe gastronomische hoogten tillen. Het opvallendste lokale gerecht is 'mofongo' - gebakken en gepureerde bakbaan gevuld met knapperig spek, kip of garnalen.

Hoe laat het ook is, één ding kun je altijd ruiken: de geur van vers gebrande Puerto Ricaanse koffie. Bij het ontbijt drink je het met melk. 's Middags drink je het juist om weer wakker te worden en smaakt het het lekkerst met een gebakje in een café in Spaanse stijl.

Wat is de beste periode?

Uitzicht vanaf het water op Viejo San Juan, Puerto Rico

Het tropische klimaat van San Juan zorgt het hele jaar door voor warm, vochtig weer, met gemiddelde temperaturen die zelden onder de 25 graden Celsius komen. In september en oktober kun je vaak lage accommodatieprijzen vinden, maar houd er rekening mee dat deze maanden aan het eind van het Caribische orkaanseizoen zijn.

Accommodatietip:

Best Western Plus Condado Palm Inn & Suites – San Juan, Puerto Rico

Het buitenzwembad van het Best Western Plus

Dit moderne hotel ligt vlak bij het water, in de chique wijk Condado. De strandclub en het buitenzwembad scoren hoog bij gasten van Booking.com, die ook heel positief zijn over het vriendelijke personeel. De lichte kamers en suites – sommige met uitzicht op zee en volledig uitgeruste keukens – vormen een ander groot pluspunt.

Villa Herencia Hotel – San Juan, Puerto Rico

Het gerestaureerde Villa Herencia Hotel

Deze gerestaureerde villa in Viejo San Juan ademt de charme van lang vervlogen tijden. Gasten van Booking.com zijn enthousiast over het eclectische ontwerp van Villa Herencia, dat historische elementen en antieke meubels combineert met opvallende moderne kunstwerken. Ze zijn ook dol op de tropische sfeer van het dakterras, compleet met exotische bloemen, ligstoelen en zelfs vrijstaande ligbaden!

La Terraza de San Juan – San Juan, Puerto Rico

Prachtig uitzicht vanaf het zwembad op het dak van La Terraza

Een dakterras met een dompelbad en een adembenemend uitzicht op zee maakt dit boetiekhotel populair bij gasten van Booking.com. La Terraza de San Juan is gevestigd in een koloniaal huis in Viejo San Juan en wordt ook zeer geprezen vanwege de mix van traditioneel en modern design.

Zo kom je er

De gemakkelijkste manier om San Juan te bereiken is per vliegtuig. Er zijn elke dag rechtstreekse vluchten vanuit de VS en Canada, waarbij de meeste reizigers via Miami en New York vliegen. Als je van verder komt, moet je meestal minimaal één keer overstappen. Er zijn dagelijks vluchten vanuit Amsterdam en Londen met slechts één tussenstop, maar vanuit Sydney moet je twee keer overstappen. Als je een reis plant vanuit de Caraïben en de voorkeur geeft aan een meer schilderachtige route, dan kun je ook de wekelijkse veerboot nemen vanuit Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek, die ongeveer 13 uur duurt.