Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

9 φυσικές πισίνες κάτω από το έδαφος


Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
14 Οκτωβρίου 2018
Τύπος ταξιδιού
Ταξίδι με δραστηριότητες
Αθλήματα και περιπέτεια
Ύπαιθρος και φύση

Βουτήξτε στα βαθύτερα νερά που κολυμπήσατε ποτέ, σε υπόγειους κόσμους και πολύχρωμες σπηλιές σε αυτές τις φυσικές πισίνες κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Γαλάζια Σπηλιά, Καστελλόριζο, Ελλάδα

Βάρκες μεταφέρουν τους κολυμβητές στη Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελλόριζο

Βλέποντας για πρώτη φορά την Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελλόριζο είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο. Ο τρόπος που το φως του ήλιου αντανακλάται πάνω στο καταγάλανο θαλασσινό νερό, γεμίζοντας ολόκληρη τη σπηλιά με μπλε φως, μοιάζει σαν εικόνα από έναν άλλο κόσμο, είναι όμως απολύτως πραγματική. Το καλύτερο είναι ότι το ελληνικό αυτό νησί είναι εξίσου όμορφο με τη σπηλιά, για αυτό κλείστε ένα δωμάτιο με εκπληκτική θέα στο Megisti Hotel που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.

Hamilton Pool στο Τέξας, ΗΠΑ

Υπέροχοι καταρράκτες που χύνονται στο Hamilton Pool στο Τέξας

Χιλιάδες χρόνια πριν, ο θόλος ενός υπόγειου ποταμού κατέρρευσε δημιουργώντας ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη για κολύμπι στις ΗΠΑ. Ένας υπέροχος καταρράκτης χύνεται μέσα στο Hamilton Pool, ενώ στα απομεινάρια της πέτρινης οροφής οι κολυμβητές βρίσκουν καταφύγιο από τον ήλιο του Τέξας. Οι πλάκες από ασβεστόλιθο που βρίσκονται γύρω από το νερό αποτελούν ιδανικό σημείο για να απολαύσετε ένα πικνίκ. Ψάχνετε κατάλυμα; Το κομψό αλλά και φιλόξενο Amici BnB απέχει μόλις 20 λεπτά οδικώς.

Φυσική δεξαμενή νερού Xkeken στο Γιουκατάν, Μεξικό

Σχηματισμοί βράχων αιωρούνται πάνω από τη φυσική δεξαμενή Xkeken στο Γιουκατάν

Σύμφωνα με τις παραδόσεις των Μάγια, οι φυσικές δεξαμενές νερού στο Γιουκατάν αποτελούσαν την πύλη για τη μεταθανάτια ζωή. Σήμερα, οι υπόγειες αυτές πισίνες είναι δημοφιλείς στους ταξιδιώτες που θέλουν να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά που τα λούζει ο ήλιος και να θαυμάσουν την οροφή με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Χαλαρώστε στο κοντινό La Casa del Angel και μετά πηγαίνετε οδικώς στο Τσιτσέν Ιτζά, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον πολιτισμό των Μάγια.

Grotta Giusti στην Τοσκάνη, Ιταλία

Κατάδυση στο σπήλαιο κάτω από την Grotta Giusti στην Τοσκάνη

Η Grotta Giusti, μια τοσκανική βίλα του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας με σπα, χτίστηκε στην κορυφή ενός δικτύου ιαματικών πηγών και σπηλαίων. Στην επιφάνεια του εδάφους υπάρχουν όλες οι παροχές ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων (μεγάλη πισίνα, πολυτελές εστιατόριο κ.λπ.), κάτω από την επιφάνειά του όμως υπάρχουν πολλά ακόμη που θα σας εντυπωσιάσουν. Μέρος των σπηλαίων έχει μετατραπεί σε σπα, αλλά το υπόλοιπο είναι ιδανικό για καταδύσεις. Χαλαρώστε λοιπόν στο ατμόλουτρο υπό το φως των κεριών ή φορέστε μια στολή καταδύσεων και περιηγηθείτε κολυμπώντας στις σπηλιές.

Poco Azul στην Bahia, Βραζιλία

Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά της Poco Azul στη Bahia

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ατμοσφαιρική Poco Azul όποια μέρα του χρόνου θελήσετε, καθώς αυτή η πισίνα κάτω από το έδαφος έχει μέση θερμοκρασία 23°. Η στιγμή της επίσκεψής σας όμως είναι πολύ σημαντική. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ το φως του ήλιου που αντανακλάται στους βράχους κάνει το νερό τόσο διάφανο που οι κολυμβητές μοιάζουν να αιωρούνται σε ύψος 20μ. περίπου. Για να μπορέσετε να πετύχετε αυτή την ιδανική στιγμή, μείνετε στο κοντινό Hostel das Estrelas.

Hidden Beach στις νήσους Marietas, Μεξικό

Η εκπληκτική «οροφή» στην Playa del Amor στις νήσους Marietas

Άλλο ένα μαγευτικό μέρος για κολύμπι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους είναι η Playa del Amor, που βρίσκεται στα καταπράσινα νησάκια Marietas. Μπορείτε να φτάσετε στην «Κρυφή Παραλία» ή «Παραλία των Ερωτευμένων» μέσω ενός υδάτινου τούνελ μεγάλου μήκους που ξεκινά από τη θάλασσα, ενώ οι όχθες με τη λευκή άμμο είναι ιδανικές για να περάσετε ένα χαλαρωτικό απόγευμα. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν ένα ελαφρώς πιο παραδοσιακό κατάλυμα θα λατρέψουν το The St. Regis Punta Mita Resort, που έχει τη δική του ιδιωτική παραλία.

Green Cave in Griže, Croatia

Το φως του ήλιου αντικατοπτρίζεται στα φύκια της Πράσινης Σπηλιάς στο Griže

Η είσοδος της Πράσινης Σπηλιάς ανοίγεται στην Αδριατική θάλασσα και οι λάτρεις της αδρεναλίνης συχνά επιλέγουν να σκαρφαλώσουν πάνω στους απότομους βράχους και μετά να βουτήξουν μέσα στο νερό. Από εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε μέσα στη σπηλιά ή να κάνετε μια βαρκάδα. Μέσα στη σπηλιά, το φως του ήλιου αντανακλάται πάνω στα φύκια και μεταμορφώνει τα νερά από γαλανά σε καταπράσινα. Αν θέλετε να διανυκτερεύσετε στο νησί, το παραθαλάσσιο Villa Kate αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

The Grotto στο Εθνικό Πάρκο Bruce Peninsula, Καναδάς

Τα εντυπωσιακά βράχια στο The Grotto, Εθνικό Πάρκο Bruce Peninsula

Η σπηλιά The Grotto, που θυμίζει κάτι από Μεσόγειο, στην εντυπωσιακή ακτογραμμή του Οντάριο στο Εθνικό Πάρκο Bruce Peninsula είναι μία από τις δημοφιλέστερες φυσικές πισίνες στον Καναδά. Τα βράχια, που έχουν διαβρωθεί από τα κύματα που τα χτυπούν εδώ και αιώνες, δημιουργούν ένα ανάγλυφο τοπίο, κάτω από το οποίο ακτινοβολούν τα κρυστάλλινα νερά του The Grotto. Μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ στο πάρκο αλλά αν θέλετε ένα κατάλυμα με σύγχρονες ανέσεις, επιλέξτε το κοντινό Escarpment Heights Motel.

Η χαράδρα To Sua στο χωριό Lotofaga, Σαμόα

Η χαράδρα βάθους 30μ. To Sua στο Lotofaga

Η χαράδρα To Sua μπορεί να μην βρίσκεται ακριβώς κάτω από το έδαφος, αλλά βρίσκεται τόσο μέσα στο έδαφος ώστε να της αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα. Βυθισμένη στα 30μ. μέσα στο έδαφος, αυτή η φυσική πισίνα περιβάλλεται από καταπράσινες εκτάσεις και μπορείτε να τη φτάσετε κατεβαίνοντας μια απότομη, ξύλινη σκάλα. Αφιερώστε λίγες ώρες στο ειδυλλιακό αυτό τοπίο και μετά περάστε μια βραδιά στο εξίσου εντυπωσιακό Seabreeze Resort (με τη δική του ιδιωτική παραλία).