Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

7 βόλτες με αερόστατο που δεν πρέπει να χάσετε


Τύπος ταξιδιού
Ύπαιθρος και φύση
Αθλήματα και περιπέτεια

Η βόλτα με αερόστατο αποτελεί μια γαλήνια αλλά και περιπετειώδη εμπειρία, και σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη θέα. Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε, σκεφτείτε να επιλέξετε αυτό τον μοναδικό τρόπο για να χαρείτε τη θέα μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Είτε είστε αρχάριοι είτε έχετε ταξιδέψει ξανά με αερόστατο, η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη.

Πετάξτε πάνω από καταπράσινα λιβάδια ή διασχίστε την Αρκτική. Βρήκαμε επτά από τα καλύτερα μέρη για μια βόλτα στον ουρανό με αερόστατο.

Καππαδοκία, Τουρκία

Δείτε τις φημισμένες καμινάδες των νεραϊδών στην Καππαδοκία από τον ουρανό

Η Καππαδοκία, που φημίζεται για τις λεγόμενες «καμινάδες των νεραϊδών» προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της. Αυτές οι ψηλές, λεπτές σπείρες από πέτρα δημιουργήθηκαν στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων από ροές λάβας και η θέα τους από ψηλά προκαλεί δέος. Καθημερινά αμέτρητα αερόστατα αιωρούνται στον ορίζοντα σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων.

Παρόλο που η περίοδος αιχμής είναι από Μάιο έως Σεπτέμβριο, οι βόλτες με αερόστατο είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο εφόσον ο καιρός είναι καλός. Μείνετε στην καρδιά της Καππαδοκίας σε ένα από τα υπόσκαφα δωμάτια του Mithra Cave Hotel. Ξυπνήστε νωρίς για να πάτε βόλτα με αερόστατο και απολαύστε τη θέα στις κορυφές και τις κοιλάδες της περιοχής καθώς ο ήλιος ανατέλλει.

Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

Θαυμάστε την ομορφιά της Κοιλάδας του Λίγηρα με αερόστατο

Στην Κοιλάδα του Λίγηρα θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα από το αερόστατο και θα περάσετε πάνω από αμπελώνες, ποτάμια και δάση μέσα σε λίγα λεπτά. Δοκιμάστε μία από τις δημοφιλέστερες διαδρομές, όπου το αερόστατο αιωρείται πάνω από το μεγαλόπρεπο Château Chenonceau. Δείτε μέσα από το αερόστατο τις εκτάσεις που απλώνονται από κάτω. Αν επισκεφθείτε την περιοχή μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, το κάστρο θα είναι ανοιχτό για να το επισκεφθείτε (από εδάφους αυτή τη φορά).

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι πτήσεις με αερόστατο ξεκινούν συνήθως νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. Όταν επιστρέψετε σε στέρεο έδαφος, ξεκουραστείτε στο πολυτελές Le Pavillon Des Lys, το οποίο απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το Château d'Amboise.

Ικαλούιτ, Νούναβουτ, Καναδάς

Θαυμάστε τη μοναδική θέα στην καναδική Αρκτική σε μια βόλτα με αερόστατο

Η καναδική Αρκτική, ιδιαίτερα το Ικαλούιτ, είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των αερόστατων. Αυτές οι εντυπωσιακές εκδρομές σας δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να πετάξετε πάνω από τις βόρειες περιοχές ή και από τα παγοκαλύμματα, από το νησί Μπάφιν του Νούναβιτ μέχρι τη Γροιλανδία.

Προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα στοιχεία της φύσης γιατί οι πτήσεις με αερόστατο εκεί πραγματοποιούνται τον χειμώνα. Η ομορφιά όμως των παγωμένων τοπίων αξίζει σίγουρα τον κόπο. Όταν τελειώσει η μέρα, ζεσταθείτε στο The Frobisher Inn. Το κατάλυμα διαθέτει γυμναστήριο, περιλαμβάνει μικρή κουζίνα σε κάποια δωμάτια και βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης.

Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, Τανζανία

Θαυμάστε τη θέα στο Σερενγκέτι από ψηλά με αερόστατο

Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι φημίζεται για το τοπίο και την ποικιλία άγριων ζώων που διαθέτει, από ελέφαντες μέχρι λιοντάρια και πολλά άλλα. Απολαύστε την ασυναγώνιστη θέα στην Τανζανία από ψηλά σε μια βόλτα με αερόστατο.

Οι πτήσεις είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο, αλλά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Το ύψος της πτήσης αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, οπότε καμία πτήση δεν είναι ίδια με την άλλη. Το Asanja Africa, με διακόσμηση εμπνευσμένη από τις τελετές των Μασάι, προσφέρει καταλύματα σε σκηνή στη νοτιοκεντρική περιοχή του πάρκου.

Μπαγκάν, Μιανμάρ

Θαυμάστε την ομορφιά του Μπαγκάν από ψηλά

Το Μπαγκάν, με τα χιλιάδες ιστορικά μνημεία, τις στούπες και τις παγόδες, είναι μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις της Μιανμάρ για τους επισκέπτες. Πετάξτε στον ουρανό και θαυμάστε τα αναρίθμητα αρχιτεκτονικά μνημεία μέσα από το πλεκτό καλάθι ενός αερόστατου.

Οι πτήσεις με αερόστατο πραγματοποιούνται από Οκτώβριο μέχρι μέσα Μαρτίου, όταν οι άνεμοι είναι ήπιοι και η ατμόσφαιρα δροσερή. Η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, όπου θα δείτε πολλούς άλλους επισκέπτες να απολαμβάνουν το τοπίο. Επιστρέψτε στη γη στο Bagan View Hotel, όπου θα έχετε υπέροχη θέα στα αερόστατα που αιωρούνται στον ουρανό.

Αλμπουκέρκι, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ

Πάνω από 500 αερόστατα πετούν στο Albuquerque International Balloon Fiesta

Οι λάτρεις των αερόστατων ταξιδεύουν συχνά στο Αλμπουκέρκι την πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου για την ετήσια γιορτή International Balloon Fiesta της πόλης. Στη διάρκεια του φεστιβάλ, περισσότερα από 500 πολύχρωμα αερόστατα πετούν, ενώ πραγματοποιείται επίσης παράσταση με λέιζερ, διαγωνισμός πτήσης και επίδειξη πυροτεχνημάτων. Εάν σκοπεύετε να πάτε στο φεστιβάλ, φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για πτήση με αερόστατο.

Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, κάντε κράτηση για μια ιδιωτική βόλτα με σαμπάνια με θέα στο εκπληκτικό τοπίο της ερήμου του Νέου Μεξικού. Μετά από μια γεμάτη μέρα, χαλαρώστε στο El Vado Motel - αυτό το ρετρό κατάλυμα έχει ανακαινιστεί πλήρως και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που θα χρειαστείτε.

Muelle, San Carlos, Κόστα Ρίκα

Η Muelle και το ενεργό ηφαίστειό της φαίνονται καλύτερα από ύψος 300 μέτρων

Πετάξτε πάνω από τροπικά δάση και, αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε μαϊμούδες να τρέχουν στις κορυφές των δέντρων σε μια βόλτα με αερόστατο στη Muelle. Αυτός ο θησαυρός της φύσης βρίσκεται στα βόρεια της Κόστα Ρίκα και αξίζει να τον θαυμάσετε από ύψος 300 μέτρων πάνω από το έδαφος. Περιλαμβάνει διάφορα αξιοθέατα όπως το Εθνικό Πάρκο και το ενεργό ηφαίστειο Arenal.

Αν θέλετε να συμμετέχετε ενεργά στην εμπειρία, μπορείτε να μάθετε πώς να ετοιμάσετε το αερόστατο για πτήση στη Muelle. Θα μπορέσετε ακόμη και να επιλέξετε πού θα προσγειωθείτε, όλα υπό την επίβλεψη ενός πιλότου. Στη συνέχεια, χαλαρώστε στο Tilajari Hotel Resort, που περιβάλλεται από τροπικά δάση και κήπους.