Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

5 ξενοδοχεία στα χιόνια για φέτος τον χειμώνα


Τύπος ταξιδιού
Ύπαιθρος και φύση

Φρέσκο, απαλό χιόνι που τρίζει όταν περπατάτε και βραδινός ουρανός που φωτίζεται από το Βόρειο Σέλας – Ο χειμώνας στη Σκανδιναβία είναι μοναδικός. Κι ο καλύτερος τρόπος να ζήσετε την εμπειρία αυτή είναι μένοντας σε ένα ιγκλού τυλιγμένοι σε ισοθερμικό υπνόσακο και χοντρές κουβέρτες. Δείτε εδώ τα πιο ιδιαίτερα καταλύματα στην Ευρώπη.

Arctic Snow Hotel & Glass Igloos – Sinettä, Φινλανδία

Arctic Snow Hotel

Το απομακρυσμένο καταφύγιο στην ύπαιθρο της φινλανδικής Λαπωνίας, Arctic Snow Hotel διαθέτει σουίτες εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από χιόνι και πάγο. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στη σάουνα στο χιόνι ή στο υπαίθριο υδρομασάζ και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αφύπνισης για να θαυμάσουν το υπέροχο Βόρειο Σέλας. Υπάρχουν ακόμη κι ένα παρεκκλήσι από πάγο και νυφική σουίτα σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε πρόταση γάμου σε μια πραγματικά αξέχαστη τοποθεσία. Εναλλακτικά, μπορείτε να κοιμηθείτε κάτω από τον έναστρο ουρανό σε ένα γυάλινο ιγκλού. Τα μοντέρνα αυτά ιγκλού με τις μονωμένες γυάλινες οροφές, προσφέρουν απεριόριστη θέα, για να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας από την άνεση του κρεβατιού σας. Για μια αυθεντική εμπειρία του Αρκτικού Κύκλου, μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα γεύμα στο εστιατόριο πάγου ή να δοκιμάσετε δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, όπως πεζοπορία στο χιόνι, γλυπτική πάγου και ψάρεμα στον πάγο.

Santa’s Igloos Arctic Circle – Ροβανιέμι, Φινλανδία

Santa’s Igloos Arctic Circle

Τα ιγκλού με τις γυάλινες οροφές στο Santa’s Igloos Arctic Circle στο Ροβανιέμι έχουν πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και διαθέτουν ιδιωτικά μπάνια με αφράτα μπουρνούζια και ντους ψιλής βροχής. Με το πρωινό σε πακέτο που παραδίδεται απευθείας στο δωμάτιό σας, μπορείτε να απολαύσετε χαλαρό πρωινό στο κρεβάτι, απολαμβάνοντας τον Αρκτικό ουρανό. Και με αξιοθέατα όπως το χωριό του Άη Βασίλη, το Αρκτικό Γκολφ της Φινλανδίας και το χιονοδρομικό κέντρο Ounasvaara σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, θα έχετε πάντα κάτι να κάνετε.

Kirkenes Snowhotel – Κίρκενες, Νορβηγία

Kirkenes Snowhotel

Στο Kirkenes Snowhotel, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ευρύχωρες σουίτες από πάγο και φιλόξενα ξύλινα σπιτάκια κατασκευασμένα σύμφωνα με τα πρότυπα των κυνηγετικών καταφυγίων της φυλής Sami. Και οι δύο επιλογές περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο στο εστιατόριο, καθώς και πρόσβαση στη σάουνα. Το φιλικό προσωπικό μπορεί να οργανώσει δραστηριότητες, όπως βόλτες με χάσκι ή με snowmobile. Το ίδιο το Κίρκενες δεν είναι μόνο χειμερινός προορισμός. Το καλοκαίρι, προσφέρεται για πεζοπορία, ψάρεμα και ράφτινγκ για βασιλικά καβούρια στη γύρω περιοχή.

Icehotel – Jukkasjärvi, Σουηδία

Icehotel

Τα δωμάτια στο Jukkasjärvi’s Icehotel είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από λαξευμένο πάγο, που προέρχεται από τα νερά του γειτονικού ποταμού Torne, και διαθέτουν περίτεχνα γλυπτά πάγου διεθνών καλλιτεχνών. Υπάρχει επίσης ένα à la carte εστιατόριο και lounge με επιτραπέζια παιχνίδια, ιδανικό για μια ήρεμη βραδιά. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη σουηδική ύπαιθρο, το βουνό και χιονοδρομικό κέντρο Luossavaara απέχει μόλις 20χλμ.

Sorrisniva Igloo Hotel - Alta, Νορβηγία

Sorrisniva Igloo Hotel

Το εστιατόριο στο Sorrisniva Igloo Hotel στη νορβηγική παραθαλάσσια πόλη Alta σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ με υπέροχη παρουσίαση, όπως φρέσκια πέστροφα και βασιλικό καβούρι, βατόμουρα και κυνήγι, συνοδευόμενα από λαχανικά της περιοχής. Μέχρι να σας ανοίξει η όρεξη, μπορείτε να κάνετε κράτηση για σαφάρι στο χιόνι ή περιήγηση με έλκηθρο με σκύλους ή απλά να χαλαρώσετε στο υπαίθριο υδρομασάζ.