Overslaan en naar de inhoud gaan

5 sneeuwhotels om deze winter te bezoeken


Reistype
Buitenleven & natuur

De verse sneeuw die zachtjes kraakt onder je voeten en de sterrenhemel die wordt verlicht door de Aurora Borealis: nergens is de winter zo mooi als in Scandinavië. En wat is er nou een mooiere manier om dit te beleven dan in een knus verblijf in een iglo, lekker warm in je slaapzak onder een dikke deken? Dit zijn wat ons betreft de coolste plekken van Europa.

Arctic Snow Hotel & Glass Igloos – Sinettä, Finland

Arctic Snow Hotel

Het Arctic Snow Hotel is een afgelegen toevluchtsoord in Fins Lapland, met suites die volledig zijn opgetrokken uit sneeuw en ijs. Je kunt er ontspannen in de sneeuwsauna of de hot tub buiten, en je kunt het personeel vragen je wakker te bellen voor het prachtige noorderlicht. Er is zelfs een ijskapel en bruidssuite voor wie elkaar op een onvergetelijke locatie het ja-woord wil geven. Of als je dat liever wil, kun je in een glazen iglo onder de sterrenhemel slapen. Deze moderne iglo’s met geïsoleerd glazen dak bieden ongehinderd uitzicht, zodat je vanuit bed het schouwspel kunt bekijken. Voor je culinaire behoeften kun je terecht in het ijsrestaurant en voor een authentieke poolcirkelervaring kun je bijvoorbeeld een wandeltocht maken op sneeuwschoenen, ijssculpturen maken of ijsvissen.

Santa’s Igloos Arctic Circle – Rovaniemi, Finland

Santa’s Igloos Arctic Circle

De iglo’s met glazen dak bij Santa’s Igloos Arctic Circle in Rovaniemi hebben een luxueus interieur, heerlijke donzige badjassen en een regendouche in de en-suite badkamer. Met de breakfast box die op je kamer wordt bezorgd geniet je van een relaxt ontbijt op bed met uitzicht op de koude poollucht. En met attracties als het Santa Claus Village, Arctic Golf Finland en Ounasvaara Ski Resort op slechts een klein eindje rijden, zit je niet om leuke activiteiten verlegen.

Kirkenes Snowhotel – Kirkenes, Noorwegen

Kirkenes Snowhotel

Bij het Kirkenes Snowhotel, kun je kiezen uit de ruime sneeuwsuites en de knusse houten hutten, naar traditioneel voorbeeld van de jachthutten van de Sami. Ontbijt en diner in het restaurant en toegang tot de sauna zijn bij beide opties inbegrepen. Het vriendelijke personeel kan activiteiten voor je organiseren, zoals een rit met een snowmobile of hondenslee. Maar Kirkenes is niet alleen in de winter fantastisch; in de zomer kun je in het omliggende landschap wandelen, vissen of een boottocht maken om zelf koningskrab te vangen.

Icehotel – Jukkasjärvi, Zweden

Icehotel

De kamers bij Jukkasjärvi’s Icehotel zijn volledig gemaakt van ijsblokken die worden geoogst bij de naburige rivier de Torne, en je vindt er allerlei gedetailleerde ijssculpturen van internationale kunstenaars. Er is ook een à-la-carte restaurant en lounge met bordspelletjes, ideaal als je een avondje knus binnen wilt blijven. Als je het Zweedse landschap verder wilt verkennen: het skigebied op de berg Luossavaara ligt op maar 20km afstand.

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Noorwegen

Sorrisniva Igloo Hotel

Het restaurant van het Sorrisniva Igloo Hotel in de Noorse kustplaats Alta serveert prachtig gepresenteerde lokale specialiteiten, waaronder kakelverse forel en koningskrab, kruipbramen en wild, naast lokaal gekweekte groenten. Om je eetlust op te wekken kun je een sneeuwsafari of een tocht met een hondenslee boeken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de hele dag in de open-air hot tub chillen.